Konuşmacı: RECEP LİMAN;

Etkinlik Saatleri : 10.00 - 11.00

Hedef Kitle : Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri.

Etkinliğin Amacı : İnsan vücudu sayılarla anlatılıp yeryüzündeki gelişmiş sistemlerle karşılaştırılarak farkındalık yaratılacaktır.

Kullanılacak Malzeme : Bilgisayar, projeksiyon, beyaz perde.

Uygulanacak Yöntem : Söyleşi, seminer, panel vb.

Uygulama Planı : Söyleşi biçiminde gerçekleşecek olan etkinlikte, öğrencilere insan vücudu sayılarla nasıl ifade edilebilir örneklerle anlatılacak, onlardan bazı bilgiler istenecek, test edilecektir, Yeryüzünde 4 milyonun üzerinde canlı türü bulunmaktadır. İnsan yeryüzündeki canlı varlıkların en gelişmişi ve akıllısıdır. İnsanlarda yer alan organ sistemleri oldukça kompleks olup, sistemi oluşturan organlar çeşitli doku ve hücre tiplerinden meydana gelmiştir. Günümüzde hücrenin yapısı tam olarak anlaşılmamış olmasına rağmen insan vücudu gözden geçirildiğinde şaşılacak derecede bir makine gibi çalıştığının görülebilmesi konusu ele alınacaktır.