Konuşmacı : EREN ÖNER

Etkinlik Saati : 11.00 - 12.00

Hedef Kitle : Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora)

Kullanılacak Malzeme : Projector, beyaz perde, laptop veya masaüstü bilgisayar.

Uygulanacak Yöntem : Söyleşi, seminer, panel vb.

"İnsan vücudundan sensörler aracılığıyla alınan verilerin değerlendirilmesi ile geliştirilen giyilebilir akıllı tekstil ürünlerinin öneminin anlatılması Bu ürünlerin elektronik bileşenlerini giysilere entegre eden tekstil temelli bilgi ve iletişim teknolojilerinin görsel olarak örneklerle tanıtılması. Bu ürünlerde kullanılan elektronik bileşenler; sensörler, aktüatörler, bataryalar, mikroişlemciler, cep telefonları, mikrofonlar, mp3 çalarlar, video kameralar, bluetooth, GPS ve uydu sistemleri gibi birçok elemanlarına değinilmesi.

Uygulama Planı: Akıllı tekstillere ait son gelişmelerin ve teknolojik yeniliklerin öğrencilere aktarılması Elektro-tekstil ve giyilebilir teknolojiler alanlarının açıklanması Endüstriyel akıllı tekstil uygulamalarının tanıtılması.