Proje Lideri / Rehberi : ÖMER GÖRKEM

Hedef Kitle : Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Etkinlik Adı : ZANAAT'TAN SANATA 'SERAMİK ÇÖMLEK YAPIMI'

Seramik çamurunun tanıtılması ve Seramik çamurunun torna ile şekillendirilmesinin öğrenilmesi, şekil verme aşamalarının anlaşılması, uygulanması ve seramik malzemede meydana gelen değişikliklerin gözlemlenmesi

Seramik torna çamuru, seramik tornası, seramik çamuru şekil verme araç gereçleri, keski aletleri.

Uygulanacak Yöntem : Atölye çalışmaları, Gözlem, Sanat Etkinlikleri, Sergi ve gösteriler.

Merak Uyandırma: Önceden yapılmış uygulamalarının gösterilerek, seramik çamurun el ile dokunulmasıyla seramik çamurunun plastikliğinden pişirilme sonrası nasıl rijit bir yapıya dönüştüğünün anlaşılması. Öğrenme Deneyimi: Planlanan eğitimde öncelikle çömlek tornasında şekillendirilecek olan çamurun tanıtılması, hazırlanması yapılacaktır. Çamurun özellikleri katılımcıların dokunarak görmesi hissetmesi sağlanacaktır. Ayrından torna ile katılımcılar kendi ürünlerini tasarlayarak şekillendirecektir. Şekillendirmede seramik çamurunun davranışları ve hangi şartlarda nasıl tepki verdiği gözlemlenecektir.  Şekillendirilen ürünlerdeki kuruma ve pişme sonrası nasıl değişim yaşandığı, nasıl rijit hale geçtiğini gözlemleyecektir.