Proje Lideri / Rehberi : GÖKSEL TÜRKER, SABRİ TUNA AKAY, MEHMET ALİ KÖMÜRCÜ

Hedef Kitle : Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri

Etkinliğe katılanlara taşıtların hızlarını nelerin etkilediğini fark ettirmek, enerjinin bir türden diğerine dönüştüğünü göstermektir.

Tornavida Seti 1 Adet,
Malzeme Kutusu 13 Inch 4 Adet,
Havya Standı () 2 Adet,
40 W Havya () 2 Adet,
Lehim Pastası () 2 Adet,
Lehim Teli (%60 Sn / %40 Pb) () 1 Adet,
Kargaburun Pense 2 Adet,
Yan Keski 2 Adet,
Silikon Mum 60 Adet,
Globe İzole Bant(Elektrik Bandı) 5 Adet

1/4 W 330K Direnç Paketi 6 Adet,
1/4 W 1K Direnç Paketi 6 Adet,
5 mm Şeffaf Kırmızı Led Paketi 6 Adet,
5 mm Şeffaf Mavi Led Paketi 6 Adet,
5 mm Şeffaf Yeşil Led Paketi 6 Adet,
5 mm Şeffaf Sarı Led Paketi 6 Adet,
5 mm Şeffaf Beyaz Led Paketi 6 Adet,
Plastik Tekerlek () 40 Adet,
11.1 V 3S Lipo Batarya 1350 mAh 30C () 10 Adet,
Çıt çıt Anahtar () 10 Adet,
820 Çekirdeksiz (Coreless) Motor  2 Adet ()
5 Çok Amaçlı Tutacak 1 Adet,
Kesme Matı A3 () 1 Adet,
4x6 cm Çift Yüzlü Pertinaks () 10 Adet,
Strafor 6 Adet,
Pipet 4 Adet,
Kürdan 2 Adet

Atölye çalışmaları,`Bilgi işlemsel düşünme` uygulamaları,İçeriği oyunlar yoluyla kazandırılan etkinlikler (örneğin doğa, bilim oyunları) ,Oyun Tabanlı Uygulamalar Bu atölyede katılımcı malzemeleri kullanarak hızlı giden bir oyuncak araba tasarlayacaktır. Bir saat sürecek atölye çalışmasına 10 katılımcının gelmesi beklenir. Atölyede gerçekleştirilen etkinlikler sonunda her bir katılımcının bir ürün çıkarması beklenir. Etkinlik sonunda tasarlanan taşıtlar yarıştırılır. Çıkarılan ürünler atölye saatleri dışında gelen ziyaretçilere sergilenerek bilgi verilir.

Merak Uyandırma: Önceden hazırlamış örnek araç çalıştırılarak katılımcılara gösterilir. Aracı hızlı bir şekilde inceleyerek elden ele dolaştırmaları istenir (5 dk).

Öğrenme Deneyimi: Katılımcılara malzemeler rehber öğrenci tarafından dağıtılır. Strafor köpük ve silikon tabancası kullanarak aracın gövdesi oluşturulur. (10 dk)

Pipet ve çubukları iki eşit parçaya böldürülür. Araç gövdesinin altına pipetleri silikon tabancasıyla iki tarafa da 5mm taşacak şekilde yapıştırtılır. Tahta çubukları pipetlerin içeresinden geçirdikten sonra iki ucuna da tekerlek silikon sürülerek taktırılır. (10 dk)

Batarya ve elektrik motoru gövdenin üzerine pervane kanatları yere temasa etmeyecek şekilde silikon tabancası ile tutturmaları istenir. Batarya ile motor arasına elektrik anahtarı yerleştirilip kablo uçları lehim makinası ile lehimleyerek devrenin elektrik bağlantısı tamamlattırılır.(10 dk)

Araçlarını renkli ledlerle nasıl süsleyebilecekleri gösterildikten sonra yapmaları için zaman verilir. (5 dk).

Araçlarını tamamlayan katılımcılara taşıtlarını denemeleri, eksikliklerini gidermeleri veya değişiklik yapmaları için süre tanınır (5 dk).

Atölye lideri tarafından oluşturulan yarış parkurunda yarışma yaptırılır. (5dk)