Proje Lideri / Rehberi : EMRE VADİ BALCI; ERHAN AYDIN

Hedef Kitle : Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Günümüzde mühendislik, medya ve askeri alanlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaya başlayan İHA araçlarının, Uşak Üniversitesi ve bölgede bulunan Liselerine tanıtma, bu konuya ilgili öğrencilerin eğitime tabi tutulmaları ve kullanım becerilerine sahip olmaları hedeflenmektedir.

Kullanılacak Malzeme : Tarafımızca sağlanacak olan İHA araçları, ders materyalleri vb.

Uygulanacak Yöntem : Gözlem,Diğer yöntem ve teknikler

1. İnsansız Hava Aracı Sistemleri Tanıtımı (SHT-İHA) tanıtımı

2. Seyrüsefer ve Operasyon

3. Aviyonik Sistemler

4. Hava Hukuku ve Sorumluluklar

5. Meteoroloji

6. ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi

7. İtki Sistemleri

8. Kumanda Edilebilir Sistemler

9. Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri

10. Model Uçak ve Model Helikopter üzerinde Radyo Kontrol Sistemleri ile uygulama yaptırılacaktır.

11. Uygulamalı Telsiz Eğitimi

12. Bakım ve Onarım

Merak Uyandırma: İHA araçları ile kullanım deneyimimin sağlanması.

Öğrenme Deneyimi: Katılımcı planlaması, ortaokul, lise, lisans ve lisansüstü öğrenciler bir grup oluşturulacaktır. Gruba seviyeleri ve ilgi durumları doğrultusunda sunuş uygulanacaktır. Lise ve lisans öğrencilerine alan hakkındaki iş olanakları noktasında bilgi verme ve farkındalık oluşturma amaçlanırken, lisansüstü öğrencilere daha çok eğitim verme konusundaki detaylar aktarılacaktır.