Atölye Lideri / Rehberi: TUBA KURUM

Hedef Kitle: Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Beyaz Eşya Yenileme Merkezinde geri dönüşüme ayrılan malzemeler ile engelli sokak hayvanları için yürüteç tasarlanması. Bu eğitimle öğrencilere kendin yap (DIY) ruhunu aşılama, teknik olarak el becerilerini geliştirme, sosyal sorumluluk bilinci kazandırma ve geri dönüşüm konusunda farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Tarafımızca sağlanacak yürüteç parçaları (vida, fırın kulbu, buzdolabı kulbu, kurutma makinesi tambur tekeri, termosifon ısıtıcı flanşı, bulaşık makibesi dış kapı sacı, vb.).

Atölye çalışmaları, Etkileşimli uygulamalar, Gözlem, İşbirlikli grup çalışmaları, Diğer yöntem ve teknikler.

Merak Uyandırma: Önceden hazırlanmış yürüteç örneklerini gösteren tanıtım filmi Öğrenme Deneyimi: Planlanan eğitim 2 ana çerçevede olacaktır. Birincisi yürüteç için uygulama şeması üzerinden ekip arkadaşlarına direktifler verecektir. Yürüteci monte eden ekip her bir parçayı sırayla ilgili yer ile birleştirecektir. Bu kapsamda öğrenciler iki gruba ayrılacak ve her bir öğrenci gurubunun birer saatlik süreç ile yürüteci tasarlaması sağlanacaktır.