Atölye Lideri / Rehberi : Elif ESEN / Gözde TOSUN

Hedef Kitle: Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Etkinliğin Amacı : Design Thinking Süreçlerini Tanıma

Kullanılacak Malzeme : Tarafımızca sağlanacak olan kırtasiye malzemeleri, lego, oyun hamuru, el işi malzemeleri.

Uygulanacak Yöntem : Deneysel uygulamalar,Etkileşimli uygulamalar

Meselenin tanımlanması, meseleye dair sorunun tanımlanması, soruna ait çözüm için beyin fırtınası yapılması, çözümün prototiplenmesi ve prototipin test edilmesi adımları uygulanacaktır.

Merak Uyandırma: Önceden hazırlanmış Vestel Beyaz Eşya tasarım sürecini ve çalışmalarını gösteren tanıtım filmi.

Öğrenme Deneyimi: Katılımcı planlaması lisans öğrencilerinden oluşan, 3 veya 4 kişilik 4 grup olmak üzere düzenlenecektir. Her katılımcının bireysel olarak design thinking yöntemini deneyimlemesi sağlanacaktır.