Atölye Lideri / Rehberi: UĞUR AYDIN

Hedef Kitle: Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Ahşap malzeme ile İmalat esnasında ihtiyaç duyulan bazı işlemlerin gerekli donanım olmaması durumunda bile, mevcut imkanlarla karşılanabileceğini göstererek, çözüm odaklı  yaratıcı düşünce geliştirilmesini sağlamak.

Çok katmanlı kontrplak, Değişik ölçülerde rulmanlar, Ahşap malzemeler, vidalar, tutkallar, zımparalar, elektrikli matkap , vida ve civatalar.

Uygulanacak Yöntem : Atölye çalışmaları

Etkinlik için plana uygun önceden hazırlanmış parçalar, etkinlik alanında montaj edilerek, mekanik olarak dönüşümü sağlanmış basit makineler ile örnek çalışmalar yapılacak Merak Uyandırma: Basit makinenin montajı yapılmadan izleyenlere bu malzemeleri kullanılarak neler yapılabileceğini sorarak merak uyandırılacak.

Öğrenme Deneyimi: Öncelikle yapılacak basit makinenin hangi ihtiyacı karşılamaya yönelik olacağı belirlenecek. Dönüşüme uygun araştırmalar ve model projeler incelenecek. Üretim için gerekli tasarımlar 1/1 ölçekli olarak çizilecek. Projeye uygun olarak parçaların ahşap kısımları, atölye ortamında üretilecek. Mil, Rulman,somun ve cıvatalar gibi Mekanik parçalar tedarik edilecek. Montajı yapılarak etkinlik öncesi dönüşüm projesinin işlerliği kontrol edilecek. Tüm bu çalışmalar Atölye lideri ve Proje için belirlenen öğrenci grubu ile yapılacak.