Atölye Lideri / Rehberi: Bahriye KICIROĞLU; Esra YANGINCI

Hedef Kitle: Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri; Ortaokul öğrencileri; Diğer

Naylon poşet kullanımına dur demek ve insanları bez çanta kullanımına yönlendirmek amacıyla yapılacak olan bu etkinlikte bireylerin kendi bez çantalarını istedikleri boya ve baskı tasarımlarıyla kendileri oluşturabilmeleri amaçlanmaktadır.

Kumaş, kumaş boyası, batik boyalar, baskı şablonları (ahşap kalıplar, stencils), boya fırçaları, ara karton, Plastik tabak, tek kullanımlık eldiven, sebze ?meyve baskısı yapabilmek için farklı sebze ve meyveler.

Gözlem,Sanat Etkinlikleri,Ölçme ve değerlendirme etkinlikleri,Sergi ve gösteriler,Diğer yöntem ve teknikler. Sınıf ortamında farklı türdeki kumaşlara yapılabilecek olan baskı türleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılır. Atölye çalışmasına geçilir ve genel olarak ne yapılacağı ile ilgili bilgi verilir. Kumaşlara yapılabilecek desenlendirme olanakları anlatılır. Uygulamalarla örnekler gösterilir ve gönüllülerle yapılır Merak Uyandırma: Önceden el baskısı kullanılarak hazırlanmış çanta ve tekstil malzemeleri örnekleri.

Öğrenme Deneyimi: Katılımcıların eğitim, ilgi ve mesleki tecrübelerine dayalı olarak atölye çalışma konusu seviyeye uygun anlatılacaktır.