Atölye Lideri / Rehberi: CAN GÖKÇE; EZGİ GÖKÇE

Hedef Kitle: Üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora); Lise ve dengi okul öğrencileri

Etkinliğin Amacı:

Bu eğitimle öğrencilere çini sanatının tarihi hakkında bir sunum yapıp, desen  yapısının ve motiflerin nasıl oluştuğunu öğretip, kompozisyon aşamasını öğrencilerimize öğretmek amaçlanmaktadır.

Kullanılacak Malzeme: Parşömen kağıdı, mürekkep ve çini fırça.

Uygulanacak Yöntem:  Sanat Etkinlikleri

Uygulama Planı: Merak Uyandırma; Önceden hazırlamış tasarımların projeksiyon ile sunumu yapılacaktır. Öğrenme Deneyimi: Çalışma 3 aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle çini sanatı tanıtımı yapılacaktır. İkinci aşamada motiflerin nasıl çizileceği ve kuralları öğretilecektir. Aynı zamanda bu motiflerden bir kompozisyon oluşturulacaktır. Son aşamada ise parşömen kağıtlarına fırça ile motiflerin nasıl çizildiği öğretilecektir. Bu aşamada öğrenciler tüm kuralları öğrenip, görsel anlamda çiniyi değerlendirecek temel bilgilere sahip olacaklardır.